Recipe-image

Härkis® härkäpapumuru-piirakka

Leivonta - Suolaiset
Kasvisruoka
Brunssi
g
AINESOSAT
0.25 kg Härkis® härkäpapumuru, maustamaton 2,5kg
1 kg voi- tai lehtitaikina, kaulittu
0.4 kg jasminriisi
0.1 kg sipuli, hienonnettu
0.002 kg mustapippurirouhe
0.002 kg suola
0.002 kg yrttimauste
1 kpl kananmuna, voiteluun
Valmistusohje
  1. Nosta taikinat huoneenlämpöön.
    Keitä riisi ja anna jäähtyä. 
  2. Paahda pannulla tai uunissa härkäpapumuru ja sipuli. Mausta hyvin ja anna jäähtyä.
    Sekoita riisi ja härkäpapumuruseos.
  3. Levitä toinen taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte tasaisesti levylle, jätä 1cm reunoilta ilman.
    Nosta toinen taikina kanneksi ja sulje reunat hyvin, vettä apuna käyttäen (voitele reunat vastakkain). Painele reunat vielä kiinni haarukalla. 
    Voitele piirakka hyvin kananmunalla ja pistele haarukalla reikiä päälle.
    Paista uunissa n. 210 asteessa n. 30-40min. kunnes piirakka saa kauniin värin pintaansa ja tuntuu pohjasta kypsältä.