Härkis® hernekeitto

Lataa resepti
Annoskoko

Valitse annosmäärä

Palauta

Annoskoko

500 g

Ainesosat

0.7kg

Herne

0.01kg

Maustepippuri, kokonainen

0.1kg

Kasvisliemijauhe

4l

Vettä

0.02kg

Suola

0.2kg

Sipuli, hienonnettu

Lataa resepti

Ohjeet

1. Huuhtele herneet ja laita ne kylmään veteen yön yli niin, että peittyvät vedestä.

2. Kaada liotus vesi pois ja laske n. 3litraa vettä päälle ja laita kiehumaan kattilaan ja mausta suolalla, maustepippureilla ja kasvisliemijauheella. Anna kiehua hiljalleen n. 3h.
 
3. Lisää loppuvaiheessa vielä vettä ja härkäpapumuru. Anna kiehahtaa. Mausta tarvittaessa suolalla.
 
4. Tarjoa sipulin ja sinapin kanssa.