Recipe-image

Mustikkahyytelökakku kauraruokamoussella

Laktoositon
Jälkiruoat & välipalat
Pohja
6 kpl Elovena Pehmeä kaurapatukka Valkosuklaa & mansikka
100 g Voi
Täyte
10 kpl Liivatelehti
2 dl Elovena Kauraruoka 15%
6 dl Mustikkasose
1 raisia (200g) Maustamaton tuorejuusto
250 g Maitorahka
1.5 dl Sokeri
1 tl Vaniljasokeri
3 rkl Sitruunamehu
1/4 dl Vesi
Valmistusohje
  1. Leikkaa irtopohjavuokaan (ø 22-24 cm) leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet myös vuoan reunoille. Kastele paperisuikaleet vedessä, jolloin ne tarttuvat vuoan reunaan. 

  2. Sulata voi. Hienonna Elovena kaurapatukat veitsellä ja sekoita muruihin voisula. Taputtele seos vuoan pohjalle.

  3. Valmista täyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sekoita Elovena kauraruoka, mustikkasose, sokeri, tuorejuusto ja rahka keskenään. Purista liivatteista vesi pois ja kuumenna sitruunamehu-vesiseos, älä keitä, nosta sivuun ja liota liivatelehdet kuumaan mehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana kauraruoka-mustikkasoseseokseen samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja peitä foliolla.

  4. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 1 - 2 h ennen tarjoilua, mieluiten seuraavaan päivään. 

  5. Irrota kakku varovasti vuoasta, poista reunapaperit ja laita tarjolle. 

  6. Koristele tuoreilla marjoilla, hedelmillä, kukilla ja syötävillä yrteillä. 

  7. Viimeistele tomusokerilla.