Recipe-image

Härkis® Härkäpapumurulaatikko rusinoilla

Vegaaninen
Kasvisruoka
Pata- & vuokaruoat
Gluteeniton
g
AINESOSAT
0.75 kg Härkis® Härkäpapumuru, maustamaton 2,5kg
0.8 kg puuroriisi
2 l vesi
0.01 kg suola
2.1 l kaurakerma 15%
0.15 kg sipuli, hienonnettu
0.04 kg öljy
MAUSTAMINEN
0.2 kg siirappi, vaalea (vegaaninen)
0.18 kg rusina
0.01 kg meirami, kuivattu
0.005 kg valkopippuri, jauhettu
PINNALLE
0 voi nokare tai öljy (vegaaninen)
Valmistusohje
  1. Keitä riisiä, kunnes vesi on imeytynyt. Kaada kauraruoka joukkoon ja anna hautua puuroksi eli kypsäksi miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Jäähdytä puuro.
  2. Kuullota sipulit öljyssä. Jäähdytä.
  3. Hienonna härkäpapumuru ja kuullotettu sipuli sauvasekoittimella tai yleiskoneella hienommaksi massaksi.
  4. Lisää siirappi, rusinat, mausteet ja jauhettu härkäpapumuru-sipuliseos puuron joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada seos voideltuun 1/1 65 GN-vuokaan. Painele pinnalle voinokareita tai sivele pinta öljyllä.
  6. Kypsennä uunissa noin 170 °C:ssa noin 30-40 minuuttia tai kunnes sisälämpö 70 °C. Tarjoa puolukoiden kanssa.

 

Härkis® Härkäpapumurulaatikko rusinoilla

Lataa resepti
Annoskoko
Saman ruokavalion reseptejä
Lataa resepti

Ohjeet

  1. Keitä riisiä, kunnes vesi on imeytynyt. Kaada kauraruoka joukkoon ja anna hautua puuroksi eli kypsäksi miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Jäähdytä puuro.
  2. Kuullota sipulit öljyssä. Jäähdytä.
  3. Hienonna härkäpapumuru ja kuullotettu sipuli sauvasekoittimella tai yleiskoneella hienommaksi massaksi.
  4. Lisää siirappi, rusinat, mausteet ja jauhettu härkäpapumuru-sipuliseos puuron joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada seos voideltuun 1/1 65 GN-vuokaan. Painele pinnalle voinokareita tai sivele pinta öljyllä.
  6. Kypsennä uunissa noin 170 °C:ssa noin 30-40 minuuttia tai kunnes sisälämpö 70 °C. Tarjoa puolukoiden kanssa.