Moneen käyttöön soveltuva kaura on oikea kultajyvä. Tässä viisi syytä miksi kauraa kannattaa suosia:
Kaura on yksi niistä viljoista, jonka suhteen Suomi on omavarainen. Kaura menestyykin Suomen olosuhteissa hyvin. Kaura on myös varsin ekologinen vilja, sillä sen hiilijalanjälki on alhainen.
Kauraa voidaan käyttää paitsi kaurahiutaleina puuroissa ja mysleissä, myös ruoanlaitossa ja leivonnassa. Meiltä löytyy kaurapohjaisia vaihtoehtoja ammattikeittiöille kaurameijeri-, välipala-, kasviproteiini- ja leipomotuotteista.
Kaura sisältää runsaasti liukenevaa kuitua, beetaglukaania, joka auttaa hallitsemaan kolesteroliarvoja. Kuidut hellivät vatsaa ja auttavat myös tasaamaan veren sokeritason heittelyä.
Kaura sisältää tasapainoisessa suhteessa proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa. Se on ravintoarvoiltaan monipuolinen vilja, josta voivat nauttia kaikki.
Kaura on hyvänmakuista. Se sopii miellyttävän lempeän makunsa ansiosta raaka-aineeksi erilaisiin tuotteisiin, esimerkiksi Välipalakaurajuomiin ja Välipalakekseihin.